Tragična nesreća: Mladića usmrtila sušara

0
foto: JVP Garešnica

Teška nesreća dogodila se na području Garešnice, jučer 30. listopada. Mladi poljoprivrednik (25) poginuo je u nesreći na radnom stroju u Kaniškoj Ivi pored Garešnica.

“Jučer, 30. listopada, oko 14.30 sati, u Kaniškoj Ivi, 25-godišnjak je u krugu tvrtke u kojoj nije zaposlenik, traktorom dovezao mobilnu sušaru za žitarice u namjeri da ju opere. On je sa sušare za žitarice skinuo metalni – limeni poklopac sa donje strane te ju pustio u pogon tako što je uključio kardansko vratilo na traktoru. Nakon toga je uključio visokotlačni perač, prišao do otvora na sušari u namjeri pranja čime je došao u opasno područje radnog stroja gdje ga je zahvatio rotirajući dio na sušari. Uslijed zadobivenih ozljeda 25-godišnjak je na mjestu događaja preminuo”, stoji u priopćenju PU bjelovarsko-bilogorske.
 
Očevidom je rukovodio zamjenik Općinskog državnog odvjetnika u Bjelovaru uz stručnu pomoć policijskih službenika Policijske postaje Garešnica, a očevidu je prisustvovao i inspektor zaštite na radu. Naložena je obdukcija tijela stradalog, a također će se u koordinaciji s Općinskim državnim odvjetništvom u Bjelovaru obaviti i sve druge izvidne i dokazne radnje kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog nesretnog događaja.

Vatrogasci JVP Garešnice koji su bili na intervenciji su objavili emotivnu poruku:

“Pregledom same lokacije shvaćamo da je riječ o našem prijatelju i vatrogascu DVD-a Kajgana Z.B. Ni jedna intervencija nije laka, ali kad je riječ o prijateljima te su najteže. Prijatelju počivaj u miru. Svoj obitelji i prijateljima izražavamo najdublje sučešce.”, stoji u objavi.