Poznati detalji strašne nesreće kod Vinkovaca

0
foto: Novosti.hr

PU vukovarsko-srijemska izvijestila je u srijedu, 07. veljače o detaljima prometne nesreće kod Vinkovaca u kojoj su ozlijeđene dvije osobe.

Policijski službenici su na mjestu događaja obavili očevid kojim je utvrđeno kako se, u srijedu ujutro oko 6:20 sati, vozač skupa vozila – teretnog automobila i poluprikolice slovenskih registracijskih oznaka, 40-godišnji državljanin Sjeverne Makedonije, nije kretao sredinom obilježene prometne trake kolnika Ulice Branka Radičevića u Mirkovcima, već je vozilo pomaknuo ulijevo, prešao preko lijeve prometne trake i bankine, sletio na zelenu površinu, gdje udara u crpnu stanicu za otpadne vode i ormar električnih instalacija, potom u ogradu obiteljske kuće 86-godišnjakinje i naposljetku u zid obiteljske kuće 43-godišnjakinje, koji od siline udara probija, stoji u policijskom izvješću.

U tom trenutku u prostoriji kuće u kojoj je urušen zid nalazila se maloljetnica. Vozač teretnog automobila i maloljetnica prevezeni su vozilima Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije u Opću Županijsku bolnicu, gdje su im utvrđene lakše tjelesne ozljede.

Obavljenim alkotestiranjem nije utvrđena prisutnost alkohola u organizmu vozaču teretnog automobila. Zbog počinjenog prekršaja kojim je izazvao prometnu nesreću u kojoj ima ozlijeđenih osoba, vozaču je uručen obavezni prekršajni nalog, zaključuje se.