Zvečevo prodano za 6,68 milijuna eura

0
foto: Zvečevo

Požeško Zvečevo prodano je ruskom biznismenu Denisu Štengelovu za 6,6 milijuna eura.

Kako stoji u izvješću objavljenom na Zagrebačkoj burzi, Alvir je prodao dionice Zvečeva 22. travnja i to po cijeni od od 23,22 eura za dionicu, odnosno za ukupno 6,68 milijuna eura.

Podsjećamo, još 26. ožujka Tvrtka Flexway Adriatic sa sjedištem u Zagrebu, u vlasništvu Flexwaya DMCC iz Ujedinjenih Arapskih Emirata izvijestila je o nastanku obveze za preuzimanjem požeške konditorske industrije Zvečevo, nakon što je sklopila ugovor o kupnji 213.167 redovnih dionica serije A i 74.562 redovne dionice serije B od kupnjom od Zdravka Alvira.

Time je za Flexway Adriatic, koji drži nešto više od 69 posto temeljnog kapitala Zvečeva, nastala zakonska obveza za ponudom za preuzimanje preostalih dionica Zvečeva.

Glavna djelatnost Flexway Adriatica, koji je kao društvo posebne namjene osnovan u prosincu 2023., trgovina je slasticama i čokoladom.

Ponuditelj se obvezao da će objaviti ponudu za preuzimanje preostalih dionica Zvečeva u zakonskom roku, po dobivenom odobrenju Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga.

Inače, Zvečevo ima temeljni kapital u visini od 9,94 milijuna eura, koji se sastoji od 382.370 dionica, nominalnog iznosa 26 eura, piše Tportal.hr.