Žena iz Vinkovaca pod istragom zbog lažnih dojava, podnesena kaznena prijava

0
foto: Pixabay/Ilustracija

Osumnjičena je u više navrata lažno obavijestila policiju i Centar 112 o okolnostima koje su iziskivale žurno djelovanje policije, iako je znala da to nije potrebno niti istinito.

Policijski službenici Policijske postaje Vinkovci proveli su kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Lažna uzbuna iz članka 316. Kaznenog zakona, javlja PU vukovarsko-srijemska.

Prema priopćenju policije, sumnja se da je osumnjičena žena tijekom prosinca 2023. godine više puta lažno obavijestila policiju i Centar 112 o navodnim događajima koji su zahtijevali hitnu intervenciju policije, iako je znala da te informacije nisu istinite. Dolaskom policijskih službenika na navedena mjesta, utvrđeno je da dojave nisu bile utemeljene te da nije bilo opasnosti za sigurnost ljudi i imovine, niti potrebe za intervencijom policije ili drugih službi.

Osumnjičenoj će biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Policija poziva građane da se suzdrže od davanja lažnih informacija ili dojava te da svaku sumnjivu situaciju prijave na odgovarajući način kako bi se izbjegle nepotrebne intervencije i očuvala sigurnost zajednice.