Započinje rekonstrukcija javne rasvjete u nekim ulicama četvrti Borovo naselje

0
foto: Grad Vukovar

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava potpisao je s predstavnicima Elektroinstalatersko – trgovačkog obrta „Crnjac“ iz Vukovara Ugovor o izvođenju radova na sanaciji javne rasvjete. Kako je rečeno tom prilikom postojeća javna rasvjeta u ulicama dr. Ante Starčevića te dijelu Kolodvorske ulice i dijelu Ulice Jana Bate u Borovu naselju je zbog starosti, korozije i oštećenja nastalih u ratu lošem je stanju. Grad Vukovar stoga pristupa sanaciji, odnosno zamjeni dotrajalih elemenata javne rasvjete. Sanacijom je obuhvaćena javna rasvjeta u duljini 1,3 kilometra. Nove svjetiljke biti će opremljene energetski učinkovitim LED svjetlosnim izvorima i uređajima za regulaciju svjetlosnog toka.

„Grad Vukovar nastavlja sa smjerom poboljšanja komunalne infrastrukture. Modernizacija javne rasvjete osim same kvalitete i povećanja sigurnosti u prometu donosi nam i značajne uštede u potrošnji električne energije za čak 60%“, rekao je Penava.

Inače, vrijednost ugovorenih radova iznosi preko 600 tisuća kuna (s PDV-om), a projekt sanacije biti će sufinanciran sredstvima Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara. Sanacija obuhvaća zamjenu dotrajale infrastrukture, elektrovodova, samih stupova i zamjenu svjetiljki koja će zamijeniti energetski učinkovitim LED svjetlosnim izvorima.

„Ovo je samo dio radova na rekonstrukciji javne rasvjete u Vukovaru. Protekle godine smo u tom području izveli radove u vrijednosti 3,5 milijuna kuna. No, nastavljamo ulagati velika sredstva u tu namjenu, budući je potrebna i zamjena podzemne infrastrukture koja utječe na sigurnost i kvalitetu rasvjete“, rekao je pročelnik upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Dražen Čulig.

Dodao je kako u 2021. godini u rekonstrukciju javne rasvjete Grad Vukovar planira utrošiti 6 milijuna kuna.