Zamjenici vukovarskog gradonačelnika zaraženi, Penava u samoizolaciji

Marijan Pavliček i Ivana Mujkić, zamjenici vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave, zaraženi su korona virusom. Pavliček je i saborski zastupnik, ali i načelnik Stožera Civilne zaštite Grada Vukovara. O njegovoj zarazi obavijestio je Grad Vukovar na službenim stranicama, dok se Mujkić oglasila na Facebooku.

„Dragi prijatelji, upravo je stigao nalaz koji potvrđuje da sam pozitivna na COVID-19. Naime, prve simptome osjetila sam u petak poslijepodne i od tada se nalazim u samoizolaciji. S obzirom da je bio vikend, svojoj liječnici sam se javila u ponedjeljak ujutro, a za testiranje sam naručena tek u utorak. Nalaz koji je potvrdio moje sumnje stigao je danas no kao sto sam već napomenula u samoizolaciji sam već punih 5 dana koliko je prošlo od prvih simptoma. Fizički se osjećam dobro i osim blage glavobolje i gubitka osjeta mirisa i okusa nemam drugih simptoma. Pazite na sebe i na svoje bližnje i budite odgovorni“, objavila je Mujkić.

U ponedjeljak je Pavliček novinarima rekao kako broj novozaraženih u Vukovaru, u posljednjih nekoliko dana, raste kao i da ne postoji neko veliko žarište nego više manjih što predstavlja problem. Isto tako, kako je rekao, dodatni problem predstavlja i „pohvatati“ sve kontakte zaraženih osoba.