HRT 1 je najgledaniji televizijski program prošlog mjeseca

0
foto: pixabay

Agencija za elektroničke medije iz mjeseca u mjesec objavljuje analizu gledanosti televizijskih programa za tvrtke AdScanner (pribrojan A1) i HT. Na taj je način obuhvaćena cjelokupna baza gledatelja koja je trenutno dostupna za mjerenja u Hrvatskoj.

Najgledaniji program obuhvaćajući cijeli dan za obje tvrtke i sve zemaljske i nezemaljske kanale je HRT1, zatim Nova TV i RTL televizija. Ova analiza obuhvaća 15 najgledaniji programa pa tako je i najmanje gledani na Max TV-u CineStar TV1, dok je na AdScanneru Fox Crime. Obuhvaćajući samo nezemaljske kanale na obje tvrtke najgledaniji je N1.

Lista top 15 najgledanijih emisija cijeloga dana za tvrtku AdScanner, obuhvaćajući sve zemaljske i ne zemaljske kanale na prvo mjesto stavlja utakmicu Lige nacije 11. listopada prenošenu na Novoj TV kada je Hrvatska igrala protiv Švedske. Među 15 najgledanijih emisija svoje mjesto je našlo čak 5 utakmica ili emisija vezanih uz utakmice. Na Max TV-u također je najgledaniji sadržaj nogometna utakmica, ovoga puta od 14. listopada na Novoj TV kada je Hrvatska igrala protiv Francuske. Čak je 7 utakmica našlo svoje mjesto u top 15 najgledanijih emisija.

U večernjim terminima, od 19 sati do 23 sata, korisnici oba operatera najviše gledaju Novu TV, zatim RTL televiziju te HRT 1.