Više od 400 sudionika na 55. Ljetu valpovačkom

0

U organizaciji Ustanove za kulturne djelatnosti „Ante Evetović Miroljub“ Valpovo, Turističke zajednice Grada Valpova, Valpovačkog poduzetničkog centra i Grada Valpova, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske, u nedjelju 25. lipnja, u Valpovu je održano 55. Ljeto valpovačko, tradicionalna smotra amaterskog kulturnog stvaralaštva.

Središnji dio manifestacije bili su mimohod ulicama u centru Valpova u komu je sudjelovalo više od 400 članova 12 kulturno-umjetničkih društava, kao i 10 šokačkih zaprega te jahača, a prolazak sudionika i potom njihove nastupe na pozornici pratili su mnogi građani i njihovi gosti. U ime Osječko-baranjske županije smotri je nazočila predsjednica Županijske skupštine Ivana Bagarić, a među uzvanicima bili su saborski zastupnik Goran Ivanović koji je i izravno sudjelovao u smotri, saborska zastupnica Vesna Vučemilović, gradonačelnik Grada Valpova Matko Šutalo, zamjenica gradonačelnika Grada Belišća Ljerka Vučković i drugi.

Na 55. Ljetu Valpovačkom predstavilo se 12 kulturno-umjetničkih društava; „Valpovo 1905.“ Valpovo, „Harkanovci“ Harkanovci, „Koškani 1978.“ Koška, „Šokadija“ Ladimirevci, „Kolo“ Nard, „Klek“ Ogulin, „Šokadija“ Ivanovci – Marjančaci – Zelčin, „Podvinje“ Podvinje, „Nikola Šubić Zrinski“ Petrijevci, „Seljačka sloga“ Bogdanovci, „Šokadija“ Bocanjevci i „Šokadija“ Stari Mikanovci.