Istraga nesreće mađarskog helikoptera u tijeku, tijela su još uvijek u RH

0
foto: Vlada RH

Istraga nesreće mađarskog helikoptera kod Drniša u kojoj su poginule tri osobe još uvijek je u tijeku, izjavio je ministar obrane Mario Banožić, dodavši kako su tijela još uvijek u Hrvatskoj te će uskoro, kada sve bude spremno za ispraćaj, izvijestiti javnost. Riječ je o vrlo složenom procesu, posebno jer je riječ o međunarodnom središtu za obučavanje specijalnih zračnih snaga, navodi HRT.

Ministar Banožić jejoš jednom izrazio sućut obiteljima i pripadnicima mađarskog ratnog zrakoplovstva i naglasio kako je svaki dan oko 70 ljudi na terenu. “S obzirom na sve uvjete, očekujem da će se određenom dinamikom istraga i završiti. Koliko će od toga izaći u javnost, ne možemo biti sigurni jer je ipak riječ o helikopteru saveznika”, poručio je.

– Što se tiče tijela, kaže, još su uvijek u RH. Vjerujem da ćemo uskoro izvijestiti javnost kada sve bude spremno za ispraćaj. Na ovaj način, želimo pomoći i mađarskim kolegama s obzirom na situaciju u kojoj su se oni našli u ovoj tragediji, rekao je ministar obrane Banožić.

Helikopter mađarskog ratnog zrakoplovstva koji je u Hrvatskoj bio na obuci srušio se u srijedu na području Pakova sela u Šibensko-kninskoj županiji.