U svom salonu pomaže ženama nakon teških zahvata poput uklanjanja dojke ili carskog reza

0

Mnoge žene u raznim stanjima i životnim fazama kao što su uklanjanje dojke zbog raka, tijekom kemoterapija ili nakon poroda putem carskog reza ne znaju što dalje. Nailaze na nerazumijevanje okoline, a nakon zahvata doktori ih ne upućuju koje su to mogućnosti da im nastavak života, fizički i psihički, bude bolji i zdraviji. O različitim tehnikama i terapijama za uklanjanje ožiljaka i za opći bolji psihofizički status razgovarali smo s fizioterapeutkinjom Ružom Madžarević, vlasnicom obrta za masažu i njegu tijela LIMFA u Osijeku.

Nakon što je prije dvije godine Ruža odlučila ostati u Hrvatskoj unatoč mnogobrojnim poslovnim ponudama iz Austrije posvetila je svoj rad pomoći ljudima u raznima fazama života i raznim stanjima u kojima se mogu naći.

U svom salonu provodi terapije poput bowena, ručne limfne drenaže, tretmane uklanjanja ožiljaka, antistres tretmane i razne masaže.

,,Sve tehnike koje radimo u Limfa centru su blage, a izuzetno učinkovite.” – naglasila je Ruža koja osim fizioterapeutskog obrazovanja ima i certifikat za ručnu limfnu drenažu i rad s limfedemima. Dodaje kako za rješavanje problema s kojima se žene susreću nisu potrebni skupi aparati već da se svi rezultati mogu postići i rukama uz individualan pristup svakoj osobi.

,,Nakon operacija pacijenticama ni ne kažu što postoji i koji su postupci nakon samog zahvata. Žene budu razočarane kada nakon 10-20 godina od carskog reza otkriju način da se ožiljak može ukloniti. Ne kaže im se na što treba paziti, što smiju raditi, što ne smiju. Nemaju informacije te su nakon zahvata prepuštene same sebe, a tu se može puno napraviti.” – objasnila je Ruža.

Tijekom trudnoće postoje tehnike kojima se umanjuju oticanja nogu te bolna leđa, dok nakon trudnoće se radi na povratku ligamentarnog aparata koji se u vrijeme trudnoće razvuče. Bowen terapija može pomoći i malim bebama pri grčevima.

Žene nakon borbe s rakom dojke česte su posjetiteljice salona LIMFA gdje im se pomaže protiv mučnine i opće slabosti tijekom primanja kemoterapije. Također, nakon same mastektomije, odnosno odstranjivanja dojke, radi se limfna drenaža, edukacija o prevenciji daljnjih komplikacija te savjetovanje što činiti. Tretmani uklanjanja ožiljaka nakon carskog reza ili mastektomije mogu se uspješno raditi ma koliko oni stari bili.

,,Njima je prvenstveno potreban razgovor, često nemaju potporu obitelji, okoline, nailaze na nerazumijevanje i osjete veliko olakšanje kada im netko kaže da to ne mora biti tako i da se nešto može napraviti. Nakon odrađenih tretmana osjećaju se kao da im je kamen pao sa srca, budu otvorenije, sretnije, smiju se, to je vidljiva promjena od tretmana do tretmana.” – rekla je Ruža.

U Limfi mogu se pronaći i usluge koje su usmjerene na uživanje i osobe koje nemaju do sada spomenute probleme, kao što su masaže, limfna drenaža za čišćenje organizma te parafinska kupka. Posvetite se sebi i svome zdravlju u prevenciji i borbi.

Za sve dodatne informacije i termin možete se obratiti na broj 099 559 5559.

LIMFA, obrt za masažu i njegu tijela, Sjenjak 133, Osijek.