U prometnoj nesreći kod Vinkovaca teško ozlijeđen vozač mopeda

0

Jučer, 4. srpnja oko 11,50 u Mirkovcima dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđen vozač mopeda.

Naime, 44-godišnjak je upravljao mopedom vinkovačkih registracijskih oznaka krećući se kolnikom Vukovarske ulice u Mirkovcima u smjeru Vinkovaca. Dolaskom do raskrižja Vukovarske i Baranjske ulice, započeo je radnju skretanja ulijevo, ne vodeći pritom računa o radnjama drugih sudionika u prometu, uslijed čega je udario u osobni automobil vinkovačkih registracijskih oznaka, kojim ga je u tom trenutku pretjecala 24-godišnjakinja. Uslijed udara, vozač mopeda je pao na kolnik i pritom je teže ozlijeđen.

Zbog sumnje da upravlja automobilom pod utjecajem droga, 24-godišnja vozačica je podvrgnuta testiranju, koje je rezultirao pozitivnom reakcijom na prisutnost droga, stoga su joj u Zavodu za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije uzeti nesporni uzorci krvi i urina za potrebe vještačenja na prisutnost opojnih droga ili lijekova u organizmu, a po zaprimljenom nalazu slijedi daljnje postupanje.

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv oboje vozača slijede odgovarajuće prekršajne prijave, a o utvrđenim činjenicama bit će upućeno i izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.