Belomanastirsko kazalište i Zaklada policijske solidarnosti u programima za djecu

0

foto: zaklada

Policijsko odmaralište u Valbandonu, nedaleko Pule i ove je godine ugostilo kao i proteklih godina brojnu djecu obitelji policijskih službenika iz svih krajeva Hrvatske. Riječ je o aktivnostima koje već 14 godina provodi Zaklada policijske solidarnosti. U sklopu ljetovanja organizirano im je mnoštvo aktivnosti, a među gostima su i ove godine bili glumci Gradskog kazališta Beli Manastir.

Uspješna suradnja između Zaklade i Kazališta traje godinama, jednako kao i osječkom policijom s kojom je kazalište ostvarilo brojne uspješne (preventivne) suradnje. Za ovo ljeto djeci su ponudili dvije kazališne predstave; prvu večer za nešto mlađe o prevenciji prometa – „Priča o prometu“.

Riječ je o interaktivnoj predstavi u kojoj su djeca sudjelovala i učila o prometnim znakovima i pravilima, te zajedno pjevali. Uloge su prema tekstu Tode Nikoletića, ponijele Daniela Taslidžić Herman i Dorotea Laslo, pjesme je pjevala Anja Škorvaga, dok je za ton i svjetlo bio zadužen Zoran Herman. Idući dan izvedbi su komediju „Ja, debela“ u kojoj su nasmijali i djecu i odrasle, a predstava na humorističan način govori o borbi protiv debljine i svim stereotipima. Uloge su ponijeli Sandra Hostić, novo lice belomanastirskog kazališta i Daniela Taslidžić Herman.