Tri Iktusova veslača na Svjetskom prvenstvu u Račicama

0
foto: Veslački klub Iktus

Nakon međunarodne regate na Bledu i sastavljanja potencijalnih mlađeseniorskih posada za međunarodna natjecanja, u Zagrebu je jučer održano testiranje mlađih seniorki i seniora koji su nastojali ostvariti normu za nastup na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Račicama. Stigla je i odlična vijest s Jaruna- Ivan-Ante Grgić u dvojcu na pariće s Patrikom Papcem iz Trešnjevke izveslao je vrijeme 6:24 te tako zasluženo ušao u reprezentaciju i taj će dubl predstavljati Hrvatsku na SP seniora do 23 godine. Grgić je još ove godine u skupini veslača do 23 godine, a dvojac s Papcem ima vremena do 7. srpnja pripremiti se za što bolji nastup u Češkoj. Hrvatski dvojac na pariće pripremat će trener Krešimir Petrović iz Trešnjevke.

Podsjećamo kako su Grgić i Papac nedavno na Bledu osvojili srebro u  seniorskom dublu na velikoj međunarodnoj regati. Kako nam je rekao Ivan-Ante, pripreme će biti odrađene na Jarunu zbog njegovih i Patrikovih obveza na fakultetu.

Normu za nastup na SP U23 ostvarili su i Bruna Milinović (Trešnjevka) i Goran Mahmutović (Mornar) u skifovima, a za ostale posade čeka se mišljenje izbornika i još jedna prilika za predstavljanje i ulazak u reprezentaciju.

Nastup na Svjetskom prvenstvu seniora do 23 godine u Račicama od 7. do 11. srpnja ove godine već su osigurali Iktusovi Patrik i Anton Lončarić u dvojcu bez kormilara na temelju odličnih rezultata koje su ostvarili na ovogodišnjim testiranjima na ergometrima te dviju brončanih medalja na regatama Svjetskog kupa za seniore u Zagrebu i Sabaudiji. S trenericom Jasminkom Kraljević-Čolić otputovali su 10. lipnja na jezero Peruću gdje će biti do kraja mjeseca na intenzivnim pripremama uz Damira Martina, braću Sinković, sestre Jurković i druge hrvatske reprezentativce.