Svijetli dvori svoju ponudu proširili kletom

Jučer je u Vinariji Svijetli dvori u Karanacu predstavljen novoizgrađeni klet kojim se proširuje ponuda.

Vinarija Svijetli dvori nalazi se u samom srcu sela Karanac, mjestu nadaleko poznatom etno selu – turističkoj destinaciji za brojne strane i domaće turiste. Osim vinarije na imanju nalazi kušaonica i vinoteka.

Sada su svoju ponudu proširili s kletom za pripremu i posluživanje jela specifična za ovaj kraj poput fiša, čobanca, grah u čupu i drugih.

Na otvorenju je bio i zamjenik župana Mato Lukić: ,,Pozivamo sve koji dolaze u Slavoniju i Baranju da posjete svijetle dvore. Nakon dvije pandemijske godine možemo reći da živimo stvarno u jednom prekrasnom dijelu Republike Hrvatske. Možemo reći da imamo sve, rijeke, vode, jezera, plodne zemlje i vrijednih ljudi što je i ovo danas dokaz. Baranja u svakom smislu turistički jača”, istaknuo je.

Danas vinarija posjeduje 13 hektara vinograda i proizvodnju do 40.000 litara vina. Vinarija se posebno ističemo se s graševinom jarčevo brdo što je ujedno njihov brend. Puno je planova za budućnost, a najvažniji od njih ja sadnja novih nasada na 3 hektara i povećanje proizvodnje.