Šimleša: Nastavljamo i dalje s prijevozom putnika u Vukovaru, otkaza neće biti

0
Foto: Ivan Matić/Press032

Poslije svih događanja oko dvostrukog autobusnog prijevoza u Gradu Vukovaru, koji je još takav, a ovotjedne konferencije za novinare čelnika Grada koji su pojasnili kako je došlo do toga, a portal Press032 razgovarao je s direktorom Čazmatransa Vukovar Robertom Šimlešom.

Prema njegovim riječima Čazmatrans Vukovar, s prekidom za vrijeme Domovinskog rata, gradski autobusni prijevoz u Vukovaru obnaša od 1968. godine i ovo je prvi put da nemaju gradsku koncesiju.

„To nam je svakako veliki problem u poslovanju ali smo već najavili našim radnicima, bez obzira radi li se o vozačima ili tehničkom osoblju, kako otkaza neće biti. Tu su krediti, troškovi održavanja, leasing za nove autobuse… Oni su ti koji su stvarali Čazmatrans Vukovar i nekako ćemo zajedno izdržati sve ovo“, rekao je Šimleša.

Još jednom je ponovio kako će gradski autobusni prijevoz nastaviti iako su izgubili koncesiju na Javnom natječaju koji je raspisao Grad Vukovar. Pojasnio je kako će taj prijevoz nastaviti obnašati temeljem županijske dozvole na relaciji Borovo – Vukovar te da je za te potrebe Općina Borovo dodatno povećala sufinanciranje cijene karte. S obzirom da nemaju više troškova koncesije cijenu vozne karte su snizili na 6 kuna u jednom smjeru.

„Žalili smo se ali je žalba odbijena ali ćemo nastaviti dalje voziti. Imamo na to zakonsko pravo. Ne vidim niti načina kako nam se može zabraniti stajanje na gradskim autobusnim stajalištima. Grad se nije ponio niti korektno prema novom koncesionaru jer su znali da imamo županijsku dozvolu i da ćemo na osnovu nje nastaviti i dalje vršiti prijevoz putnika“, istakao je Šimleša.

Govoreći o novonastaloj situaciji kaže kako on nema ništa protiv Slavonija Busa kao novog koncesionara ali i da je razočaran stavom Grada Vukovara koji nije stao iza tvrtke koja zapošljava 120 radnika među kojima su većina Vukovarci. Kaže i kako Čazmatrans Vukovar posjeduje M1 autobuse, koji su namijenjeni za gradski prijevoz, kao i da imaju svoju garažu gdje parkiraju autobuse, popravljaju ih, dezinficiraju… Zbog svega toga, kao i još nekih propusta, mišljenja je kako je postojao način da se natječaj poništi i raspiše novi.  

„Nije se to napravilo, a zašto nije ne znam. Mnogima su puna usta Vukovara i zaštite vukovarskog gospodarstva, a onda se napravi nešto ovako. Poslije svega mogu čelnicima Grada i Gradskom vijeću samo zahvaliti na svemu, a posebno na podršci Čazmatransu Vukovar kao domaćoj tvrtki“, zaključio je ironično Šimleša.