Prema posebnim uputama dozvoljene posjete u Domu za starije Beli Manastir

0
foto:MB PRESS

Nakon što je Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije od nacionalnog Stožera tražio relaksiranje mjera za posjete u loklanim domovima za starije taj prijedlog je prihvaćen.

Podsjetimo kako je ovu dodatnu mjeru krajem prošle godine upravo županijski Stožer i tražio te se ona uvela na lokalnoj razini.

Dom za starije i nemoćne osobe Beli Manastir objavio je odluku i nove upute. Bitno je kako od jučer korisnici Doma uživo mogu vidjeti svoje bližnje.

Ovom odlukom omogućuju se posjeti korisnicima koji nisu preboljeli Covid-19 u vanjskim prostorima Doma, tj. u dvorištu, uz prethodni dogovor sa socijalnim radnicima, uz obaveznu evidenciju, na ograničeno vrijeme trajanja (15 min) i strogi nadzor socijalnog radnika nad provođenjem propisanih epidemioloških mjera (razmak od 1.5 m, nošenje maske, dezinfekcija ruku). Ukoliko dođe do nepoštivanja istih posjet se mora prekinuti.

Posjeti će se provoditi svakim radnim danom u vremenu od 9-11 sati, te iznimno utorkom i četvrtkom od 15-17 sati uz prethodnu najavu.

Zabranjene su posjete unutar prostorija doma.

,,Najljubaznije molimo posjetitelje korisnika koji su preboljeli Covid-19 unutar 90 dana ili  su cijepljeni s obje doze cjepiva, da obavljaju susrete izvan vanjskog prostora Doma, kako bismo smanjili mogućnost ugroze naših korisnika koji se nisu cijepili.” – uputili su iz Doma.

Posjetu je prethodno moguće dogovoriti na sljedeće načine:

  • putem Online obrasca
  • telefonskim pozivom na broj tel: 031 700 097
  • kontaktom na email: soc.radnik@dom-bm.hr