Realizacijom projekata podiže se kvaliteta života u Jagodnjaku i Bolmanu

0
FOTO:OBŽ

Radni posjet Općini Jagodnjak župan Ivana Anušića i zamjenika župana Radomira Čvarkovića danas (18. ožujka 2021. godine) počeo je obilaskom radova na rekonstrukciji Ulice Sare Bertić  te novouređenog jezera i izletišta u Bolmanu. Posjet se nastavio obilaskom Društvenog vatrogasnog doma u Jagodnjaku, čija je izgradnja stajala 7,3 milijuna kuna, a koji će biti središnja lokacija najpoznatije manifestacije ove općine, Kulenijade.

– Danas smo obišli najznačajnije projekte na području Općine Jagodnjak u koju je Osječko-baranjska županija u protekle četiri godine investirala ukupno 2,2 milijuna kuna. Radi se o izgradnji sportskih terena i puteva, sufinanciranju izgradnje vodoopskrbnog sustava i dugim projektima – istaknuo je župan Ivan Anušić i dodao kako se provodi i projekt „Školski obrok za sve“ u kojem Osječko-baranjska županija zajedno s Općinom Jagodnjak sufinancira besplatnu prehranu svim učenicima.

Načelnik Općine Jagodnjak Stevo Mlinarević zahvalio je Osječko-baranjskoj županiji na pomoći pri realizaciji važnih projekta koji podižu kvalitetu života svih mještana.

– U protekle četiri godine Županija nam je uistinu pomogla u svim segmentima djelovanja, od pisanja projekata do njihove realizacije. Posebno nam je značajno uređenje bolmanskog jezera koji je donedavno bilo u izrazito lošem stanju, a sada je uređeno te se planira izrada šetnice, kao i rekonstrukcija Ulice Sare Bertić u Bolmanu za koju su radovi u punom jeku. Inače, u Jagodnjaku i Bolmanu smo izgradili ukupno sedam kilometara novih ulica čime smo značajno podigli kvalitetu života naših mještana – rekao je Mlinarević te dodao kako je dio sredstava uložen u uređenje odvodnih kanala i Vatrogasnog doma.