Radno vrijeme trgovina na blagdan Svih svetih

0

U srijedu, 1. studenog, obilježava se blagdan Svih svetih koji je u Hrvatskoj neradni dan. Obzirom na blagdan mnoge trgovine ne rade, već će samo raditi trgovine koje prodaju cvijeće, lampione i ostale proizvode za blagdan Svih svetih.

Vlada je na svojoj sjednici donijela Odluku o prodajnim objektima koji obavljaju djelatnost trgovine na malo za određene proizvode na dan blagdana 1. studenoga 2023. Riječ je o Odluci koju je donijela Vlada a kojom se na blagdan Svih svetih omogućava rad specijaliziranih prodavaonica i drugih oblika prodaje izvan njih, a koji prodaju proizvode koji se tradicionalno kupuju na taj dan, kao što su lampioni i cvijeće.

“S obzirom da se bliži blagdan Svih svetih, odluka je da se omogući rad specijaliziranim prodavaonicama i drugim oblicima prodaje izvan prodavaonica, a koji prodaju proizvode koje građani tradicionalno kupuju na dan Svih svetih, kao što su cvijeće, cvjetni aranžmani, vijenci, svijeće, lampaši te prigodni proizvodi povezani s tim blagdanom“, rekao je Filipović.

Trgovački centar Portanova je zajedno s Avenue Mall-om objavio kako trgovine u srijedu, 01. studenoga neće raditi.

Poslovnice NTL-a, Konzuma, Metroa, Avenue Malla, Spara, Metroa, Plodina, Lidla, Kauflanda, Emmezete i Pevexa također neće raditi.