Prvenstvo Hrvatske u štafetama juniorke državne rekorderke i prvakinje, Horvat prvi u Budimpešti

0
foto: Slavonija-Žito” Osijek

Proteklog su vikenda, u istom danu (22. svibnja 2021. g.) održana čak tri atletska natjecanja na kojima su sudjelovali članovi Atletskog kluba “Slavonija-Žito” u svim dobnim kategorijama.

Najmlađi su članovi trčali utrku Krug za Jug, dok je Ivan Horvat s trenerom Atilom Salajem otputovao u susjednu Mađarsku na “Budapest open” i u Osijek se, unatoč kiši i vremenskim uvjetima neprimjerenim za skok s motkom na otvorenom, vratio s međunarodnim zlatom oko vrata. Nije to bio jedan od rezultata na kakve je javnost naviknuta, no skok preko 5,00m je, s obzirom na okolnosti, bio realan za očekivati.

Ipak, zvijezde dana su atletičarke i atletičari koji su u Zagrebu, na Prvenstvu Hrvatske u štafetama, ostvarili zapažene rezultate: srušen je jedan državni rekord, a osvojene su ukupno četiri medalje: dva zlata i dvije bronce.

Uz to, AK Slavonija-Žito se, zavaljujući odličnim plasmanima, smjestio na treće mjesto u ukupnom poretku na razini Hrvatske.

Krenut ćemo s atletičarkama: iako još juniorke, atletičarke u nastavku postale su seniorske prvakinje Hrvatske u štafeti 4x200m (1:43,09). Riječ je o Nikolini Ćosić, Luni Kalesić, Loreni Faktor i Melani Bosić koje, osim zlata, krasi i titula novih juniorskih državnih rekorderki .

Titulu prvaka/prvakinja države ostvarila je i jedna muško-ženska kadetska štafeta, i to u disciplini 4x100m.
Milan Glodić, Tena Terzić, Roko Dimić i Mia Wild uvjerljivu su pobjedu ostvarili prolaskom kroz cilj u vremenu 47,59.

Odličan je rezultat ostvarila i seniorska postava u utrci 4x200m. Iako ni iz ove postave nisu svi seniori, do samog su se kraja borili i zaslužili brončanu medalju. Ovu su štafetu trčali Luka Jakobović, Franko Salaj, Mislav Škrtić i Dominik Škrojanc, a kroz ciljnu su ravninu prošli za 1:28,37.

Još je jedna bronca otišla u ruke predstavnika AK Slavonija-Žito, i to onih najmlađih: u mješovitoj štafeti 4x200m mlađi su kadeti i kadetkinje ostvarili treće vrijeme u ukupnom poretku (1:55,31). Riječ je o atletičarima Borni Bencariću, Tari Solar, Gabrielu Bolariću te Petri Žulj.

Čak su tri štafete ostale korak do postolja.
Mlađe kadetkinje Lucija Šoš, Tara Solar, Petra Žulj i Ana Zara Perić trčale su štafetu 100-200-300-400m (2:32,42).
Mlađi kadeti Gabriel Bolarić, Nikola Šešum, Borna Bencarić i Gabriel Remaj istrčali su istu utrku (100-200-300-400m) u konkurenciji mlađih kadeta (2:39,98).

Za kraj, kadetska mješovita  štafeta u sastavu Milan Glodić, Nina Šajber, Roko Dimić i Mia Wil istrčala je štafetnu utrku 4x300m (2:50,68).