Mlinarević, kandidat za osječkog gradonačelnika: Slavonci nisu guske u magli

0

Nezavisni kandidat za gradonačelnika Osijeka Berislav Mlinarević, koji ima potporu Domovinskog pokreta i Mosta, nakon prolaska u drugi krug izbora, gdje mu je protukandidat HDZ-ov Ivan Radić, u ponedjeljak je poručio da Slavonci nisu guske u magli te upitao tko financira HDZ-ovu kampanju.

Mlinarević se na konferenciji za novinare na temu „Lažna predizborna obećanja“ osvrnuo na Radićev, kako je rekao, “skupi predizborni katalog” te pitao koliko to košta i tko financira HDZ-ovu kampanju u Osijeku.

“U katalogu su istaknuti infrastrukturni projekti, a nema gospodarskih programa, nema investicija koje će zaposliti ljude. Navedeno je puno laži, kao stadion koji nije projekt Grada Osijeka, nego privatna investicija, ili projekt pristaništa Nemetin koji je projekt Hrvatskih voda. Tu je malo projekata koji su istinski projekti koji će donijeti zapošljavanje“, ustvrdio je Mlinarević.

Osvrnuo se i na Radićevo iskustvo u realnom sektoru koje je spomenuto u katalogu rekavši kako je razdoblje od 2011. do 2015. “razdoblje blokade Radićeve tvrtke”.

„To je njegovo radno iskustvo – šest mjeseci trebao mu je da plati svojih osam radnika, a račun moje tvrtke nikada nije bio u blokadi i moji djelatnici plaćeni su adekvatno, u skladu s uvjetima na tržištu do petog u mjesecu“, rekao je i ocijenio da HDZ-ov kandidat Ivan Radić nema kompetencije voditi Osijek.

Mlinarević je također ustvrdio da projekti navedeni u katalogu nisu realni, nego su to” investicije koje podilaze građanima da bi napravile lijepu sliku”.

“Kome treba ovako skupa kampanja? To su laži i nepotizam. Mi nismo guske u magli, Slavonci znaju razmišljati, Osječani znaju razmišljati“, zaključio je Mlinarević te zamolio Osječane da izađu na izbore i da, kako je dodao, “ne nasjedaju na laži, lijepe priče i na puštanje magle”.