Prosvjed se nastavlja, otvaraju se novi punktovi a policija upozorava prosvjednike da se suzdrže od radikalnih poteza

0
foto: HTV Screenshot

Prosvjed se nastavlja i otvaraju se novi punktovi, najavili su to iz Stožera za obranu hrvatskog sela. Dio svinjogojaca koji prosvjeduju već deset dana nije prihvatio prijedloge na sastanku s predstavnicima Ministarstva poljoprivrede, a dio je zadovoljan dogovorenim i prekida prosvjede. Nezadovoljni uzgajivači svinja bijesni su zato što nije ispunjen njihov glavni zahtjev, skoro dopuštanje svinjokolje na obiteljskim gospodarstvima, te su pozvali na nastavak prosvjeda. 

Stožer za obranu hrvatskog sela i Sindikat zaposlenih u poljoprivredi odlučio je da se prosvjed nastavlja, potvrdio je Tomislav Pokrovac.

Osvrnuo se na jučerašnji sastanak u Ministarstvu poljoprivrede rekavši da je “prošao onako kako je i očekivao”.

Što se tiče svinjokova i prometovanja zdravim svinjama, to nije još dozvoljeno. S obzirom da nismo donijeli zaključak, niti dobili garanciju da će do toga doći, sve se prolongira iz tjedna u tjedan…to nije jedini problem, tu je veliki problem s poljoprivrednim zemljištem, s jednom velikom kompanijom – Fortenovom, želim samo reći da će hrvatska poljoprivreda i stočarstvo biti u još težem položaju. Vidimo gdje ova politika vodi, to nije dobro“, rekao je Pokrovac za HRT.

Policija upozorila prosvjednike da se suzdrže od radikalnih poteza

Polcija je upozorila one koji nastavljaju prosvjed da se suzdrže od bilo kakvih radikalnih i štetnih poteza.

Ovih 10 dana suradnja između prosvjednika i policije bila je na zavidnom nivou, te se nije dogodio niti jedan incident. Stoga apeliram i molim vođe prosvjeda, kao i sve prosvjednike na svim punktovima diljem naše Slavonije, da se spuste tenzije, te da se ne dopusti poduzimanje bilo kakvih radnji koje bi ugrozile živote i imovinu kako samih prosvjednika, tako i ostalih građana Republike Hrvatske, kao i građana drugih država koji prolaze kroz našu domovinu.“, poručio je Bono Tomašević, predsjednik Nacionalnog sindikata policije.

Zamolio je prosvjednike da nastave miran prosvjed i da ne dopuste eskalaciju u neželjenom smjeru.