Prostori bivšeg GP Bregana prenamijenjeni za naprednu obuku carinskih i policijskih službenika u integriranom upravljanju granicom

0
foto: Carina

Ministar financija, g. Primorac i potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova, g. Božinović, u ponedjeljak su na bivšem Graničnom prijelazu Bregana sudjelovali na prezentaciji stavljanja u funkciju objekata koji će se koristiti za potrebe „Napredne obuke carinskih i policijskih službenika u Integriranom upravljanju granicom“.

Naime, Ministarstvo financija i Ministarstvo unutarnjih poslova, kao dva ključna dionika u provedbi integriranog upravljanja granicom, a u cilju unaprjeđenja vještina i znanja carinskih i policijskih službenika, kontinuirano moderniziraju i usklađuju edukativne i kompetencijske modele zajedničke izobrazbe službenika.

Vezano uz isto, u ponedjeljak je održana prezentacija  stavljanja u funkciju prostora bivšeg Graničnog prijelaza Bregana, za potrebe „Napredne obuke carinskih i policijskih službenika u integriranom upravljanju granicom“, gdje će se, osim teoretskih, provoditi i specijalizirane, napredne praktične obuke carinskih i policijskih službenika.

Cilj ovih zajedničkih aktivnosti je, kako usavršavanje metoda i tehnika pregleda i pretrage prijevoznih i prijenosnih prometnih sredstava, tako i unaprjeđenje kompetencija carinskih i policijskih službenika za stjecanje naprednih znanja u suzbijanju i otkrivanju trendova i modaliteta krijumčarenja u prijevoznim sredstvima svih vrsta roba, posebice droga, lijekova, krivotvorenog novca, duhanskih proizvoda, oružja, opasnih tvari i slično.

Obuka će se provoditi i u suradnji i s drugim međunarodnim carinskim i policijskim službama i organizacijama.