Povlačenje vatrogasne ispomoći iz Sisačko-moslavačke županije

0
foto: OBŽ

 Zbog smanjenog broja intervencija postupno se privodi kraju angažman vatrogasaca te su povučeni vatrogasci iz drugih županija s područja Sisačko-moslavačke županije koje je pogodio razoran potres.

Hrvatska vatrogasna zajednica u ponedjeljak je priopćila da su jučer uz domaće snage bili angažirani vatrogasci iz pet vatrogasnih zajednica županija te Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Split i Šibenik.

Sve snage iz drugih županija navečer su povučene.

Od razornog potresa do danas angažirano 10.732 vatrogasaca

Prema trenutno obrađenim podacima, od 28. prosinca prošle do 31. siječnja ove godine na intervencijama uklanjanja posljedica razornog potresa kumulativno je sudjelovalo 10.732 vatrogasaca s 2854 vatrogasna vozila, a odrađeno je 11.890 intervencija.

Na području Vatrogasne operativne zone (VOZ) Glina angažirane su snage s područja Bjelovarsko-bilogorske i Karlovačke županijske vatrogasne zajednice te Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Split i Šibenik, kao i domicilne snage dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Ukupno je evidentirana jedna intervencija, a angažirana su 24 vatrogasca s deset vatrogasnih vozila.

Na području VOZ Sisak angažirano je 35 vatrogasca s 12 vatrogasnih vozila iz Javne vatrogasne postrojbe Sisak te DVD-a s područja Grada Siska, a zabilježena je jedna intervencija.

Na području VOZ Petrinja angažirano je 58 vatrogasaca s 14 vatrogasnih vozila, a evidentirano je 13 intervencija.

Na području VOZ Petrinja angažirane su snage s područja Primorsko-goranske i Zagrebačke županije te domicilne snage DVD-a i Javne vatrogasne postrojbe Petrinja. U općini Majur angažirane su snage s područja Međimurske županije.

Prema trenutno obrađenim podacima za 31. siječanj, ukupno je angažirano 117 vatrogasaca s 36 vatrogasnih vozila, a evidentirano je 15 vatrogasnih intervencija.

U Sisačko-moslovačkoj županiji samo domicilne snage

Od danas su na području Sisačko-moslavačke županije samo na terenu domicilne snage.

“Rad u operativnim zonama su postupno preuzeli domaći vatrogasci, ali ćemo imati vatrogasce u pripravnosti kako bi ih poslali na potresom pogođeno u slučaju potrebe za dodatnim snagama”, naveo je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Zapovjednik je zahvalio svima na velikom angažmanu na potresom pogođenom području ne samo Sisačko-moslavačke županije i Grada Zagreba, već i Karlovačke, Zagrebačke, Krapinsko-zagorske i Koprivničko križevačke županije, gdje su vatrogasci uz sve druge službe uklanjali posljedice potresa.