Ponovno kreće tečaj mađarskog jezika u Prosvjetno-kulturnom centru Mađara u Osijeku

0

U Prosvjetno-kulturnom centru Mađara u Hrvatskoj 08. ožujka ponovno kreće tečaj mađarskog jezika. Na tečaj u trajanju od 60 sati se može prijaviti do 03. ožujka.

Nekada je bilo više od sto polaznika tečaja mađarskog jezika za odrasle u Prosvjetno-kulturnom centru Mađara u Osijeku. Tečaj je potom godinama pauzirao. Nakon što se u proteklom razdoblju, bilo zbog obiteljskih, bilo zbog poslovnih okolnosti,  nebrojeno osoba raspitivalo u Mađarskom centru da bi voljelo učiti mađarski, odlučeno je da bi bilo svrsishodno ponovno pokrenuti tečajeve mađarskog jezika, te je 2018. godine isti ponovno pokrenut i održava se po dva puta godišnje.

I ove godine će biti tečaja mađarskog jezika, za koji se prijave očekuju do 03. ožujka. Cijena tečaja je 1350 kuna po osobi koja vrijedi uz uvijet da se u pojedinu grupu polaznika prijavi minimalno 6 osoba. U taj iznos uračunat je udžbenik  i radni materijal za polaznika, a sadrži i cijenu završnog ispita. Na kraju tečaja za uspješno položeni završni ispit, polaznici dobiju svjedodžbu.

Zainteresirani se mogu javiti Evelin Kántor, kulturnom menadžeru centra, na e-mail adresu: kultura.hmomk@pkcm.hr ili na broj telefona: 031 328 699.

Prosvjetno-kulturni centar Mađara u Osijeku inače funkcionira kao međunarodni ECL ispitni centar, gdje se može polagati testove za 15 jezika.