Pojava koronavirusa među korisnicima Doma za starije i nemoćne u Marinom Selu

foto: Compas.com.hr

S obzirom na to da je do nas stigla neslužbena informacija o pojavi koronavirusa među korisnicima Doma za starije i nemoćne osobe u Marinom Selu, portal Compas.com.hr kontaktirao je nadležne kako bi doznali točne informacije.

“Rano je još govoriti o proboju koronavirusa u Dom budući da se radi o bolničkim pacijentima, od kojih je dvoje u pakračkoj bolnici, a jedan ide na dijalizu. Dio djelatnika je testiran jučer i još čekamo rezultate, a ostali će biti testirani sutra. Nadležna epidemiološka  služba kontrolira situaciju i koordinira daljnje aktivnosti. Korisnici su svi dobro i nitko nema simptome, a više informacija ćemo znati tijekom sutrašnjeg dana.”, izjavila je za Compas Danijela Kiš, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Pakrac u čijem se sastavu nalazi i Skrb izvan vlastite obitelji za starije i nemoćne osobe u Marinom Selu. Ovom prilikom gospođa Kiš je naglasila i to da se radi o već ranije izoliranim korisnicima te da Dom već osam mjeseci uspješno odolijeva pojavi koronavirusa, što je zasigurno i rezultat pridržavanja svih propisanih epidemioloških mjera kojih će se nastaviti pridržavati i dalje.

U županiji aktivno 269 slučajeva

Što se tiče stanja u Požeško-slavonskoj županiji, iz izvještaja županijskog Stožera civilne zaštite doznajemo kako je trenutno aktivno 269 slučajeva zaraze korona virusom (COVID-19); 245 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 24 osobe su hospitalizirane. U samoizolaciji se nalazi 500 osoba, a ukupno je testirano 15382 osobe. Na posljednjem testiranju obrađen je 191 uzorak, od čega je 19pozitivno.