Otvoren Šokački stan i Pannonia Gourmet centar

foto; Grad Vinkovci

Nekadašnji PIK-ov stan u okolici Vinkovaca, objekt iz 19. stoljeća, dobio je potpuno novi izgled i sadržaj. Vlasništvo Grada Vinkovaca danas je postao restoran i Gourmet centar za autohtone slavonske gurmanske proizvode. Objekt je nazvan Šokački stan jer je riječ o originalnom objektu koji se nekada koristio za odmor i objed radnika na velikom poljoprivrednom imanju.  

Obnova starog objekta trajala je dvije godine i organiirana je u sklopu projekta prekogranične suradnje u kojem su, osim Vinkovaca, sudjelovali Turistička organizacija općine Irig, Agencija za razvoj i investicije Vinkovaca VIA d.o.o., a vodeći je partner bio Unverzitet Educons iz Novog Sada. Cilj je projekta, ukupno vrijednog oko milijun i pol eura, razviti inovativne i integrirane turistčke proizvode i promicati regionalni gurmanski turizam kao alternativni i inovativni oblik turizma ko+roz razvoj zajedničke gastronomske ponude, rast kapaciteta sudionika i povećanje atraktivosti prekogranične regije. 

U Gourmet centru će se održavati različite edukacije iz područja gastronomskog turizma. 

Trenutačno je objekt zatvorenog tipa, odnosno može se koristiti samo uz najavu, a očekuje se kako će uskoro proraditi i restoran te sobe za smještaj turista.