Vukovar proslavlja Dan grada

0

Dan grada Vukovara započeo je mislima i molitvama upućenima svima onima kojih više nema među nama, a svoje živote su utkali u naš grad i našu domovinu.

Delegacija Grada Vukovara predvođena gradonačelnikom grada Vukovara Ivanom Penavom i predsjednikom Gradskog vijeća Grada Vukovara Željkom Sabom polaganjem vijenca i paljenjem svijeća odala je počast svim poginulim, nestalim, ubijenim i umrlim hrvatskim braniteljima Vukovara u Domovinskom ratu na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata. Molitvu na groblju predvodio je župnik župe sv. Filipa i Jakova fra Ivica Jagodić.

Vijence su u spomen na hrvatske branitelje položili i izaslanici Predsjednika Republike Hrvatske, Hrvatskog sabora te Vlade Republike Hrvatske kao i gradovi i općine prijatelji Grada Vukovara.

Uslijedila je sveta misa u Crkvi sv. Filipa i Jakova koju je služio vlč. Zvonimir Martinović, župnik Župe BDM Kraljice Mučenika.

„Mislim da su Vukovarci zadovoljni ljudi. Naravno da u sebi imamo osjećaj nepravde jer znamo da su neke stvari trebale biti riješene, a nisu. Grad Vukovar je mogao i morao biti razvijeniji od procesa povratka do danas, no unatoč tome trendovi su pozitivni te je u njemu lijepo i ugodno živjeti. Mislim da Vukovarci vole živjeti u Vukovaru i vole svoj grad, no svi skupa moramo shvatiti da uvjeti našeg življenja ponajprije ovise o nama. Pred Vukovarom je jedna lijepa budućnost, siguran sam.“, dao je zaključiti ovom prilikom gradonačelnik Ivan Penava te svim sugrađanima zaželio sretan Dan grada Vukovara.

Vukovar slavi Dan grada i blagdan svojih zaštitnika, svetih Filipa i Jakova, a na svečanoj sjednici Gradskoga vijeća čestitao im je i predsjednik Republike Zoran Milanović.