Osumnjičenom za ubojstvo roditelja mjesec dana istražnog zatvora

0
foto: PIXABAY

45-godišnjak osumnjičen da je u srijedu u obiteljskoj kući u Slavonskom Brodu hladnim oružjem usmrtio roditelje ide u jednomjesečni istražni zatvor. Sumnjiči ga se za dva kaznena djela teškog ubojstva.

Tijekom istrage najvjerojatnije će biti zatraženo i psihijatrijsko vještačenje kako bi se utvrdilo je li u vrijeme počinjenja djela za koje se sumnjiči bio priseban. 

– Istražni zatvor određen je zbog potrebe neometanog odvijanja kaznenog postupka, a radi se o kazennom djelu za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora. I postoje osobito teške okolnosti počinjenja kaznenog djela. Maksimalna kazna zatvora, ako bi bio proglašen krvim za oba djela, je 50 godina, rekao je Mile Soldo, sudac istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu.

Osumnjičeni je tijekom petka ispitan u Županijskom državnom odvjetništvu, nakon čega je otvorena istraga zbog sumnje da je u četvrtak u obiteljskoj kući u Slavonskom Brodu hladnim oružjem ubio oca (78) i majku (76). Roditelji su od zadobivenih ozljeda preminuli na mjestu.

U jučerašnjem priopćenju ŽDO Slavonski Brod stoji da će Državno odvjetništvo podnijeti sucu istrage Županijskog suda prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenog jer je zatvor nužan zbog neometanog odvijanja postupka za kazneno djelo za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora, kod kojeg su okolnosti počinjenja kaznenog djela posebno teške.