Netflix bi mogao podići cijene ove godine

0
foto: Pixabay/Ilustracija

Netflix će vjerojatno i ove godine povećati cijene pretplatničkih paketa, što bi moglo ubrzati rast njegovih prihoda i dobiti

Prošlog listopada Netflix je povećao cijenu osnovne pretplate s 9,99 dolara na 11,99 dolara mjesečno u SAD-u, a korekcija cijena napravljena je i za tržište Velike Britanije i Francuske. Iako još nije službeno najavljeno, izvršni direktori kompanije su izjavili da je novi rast cijena moguć. Zasad nema podatke hoće li i koliko ta odluka utjecati na Hrvatsku.

Suosnivač kompanije Greg Peters nedavno je objavio kako je prošle godine Netflix “odgodio povećanje cijena” dok je uvodio program plaćanja dijeljenja korisnilkih računa.

‘To smo smatrali oblikom zamjene za povećanje cijena. Sada kada smo to prošli, možemo nastaviti s našim uobičajenim pristupom povećanja cijena. Vidjeli ste da smo to radili u SAD-u, Velikoj Britaniji i Francuskoj. Ta se promjena odvijala bolje nego što smo predviđali’, izjavio je Peters za Variety i dodao:

‘Nastavit ćemo pratiti druge zemlje i pokušati procijeniti kada smo isporučili dovoljno dodatne zabavne vrijednosti kako bismo zamolili naše korisnike da malo više plate za održavanje tog pozitivnog mehanizma i da bismo mogli investirati u produkciju sjajnih filmova, serija i igara za pretplatnike.’

Netflix je prošle godine došao do čak 29,5 milijuna novih pretplatnika i time pomeo konkurenciju, koja se muči zadržati i postojeće, a kamoli dolaziti do novih, prenosi N1. ‘Iako očekujemo usporavanje rasta, vjerujemo da Netflix još uvijek ima značajan prostor za rast’, smatraju analitičari.