Napredak gradnje brze ceste od Virovitice do Špišić Bukovice

0
foto: VPŽ

Radovi duž dionice od Virovitice do Špišić Bukovice, kao i na izgradnji čvorišta Virovitica, nastavljaju se uz dinamičan tempo, oblikujući ključne infrastrukturne promjene na tom području. Fokus je posebno usmjeren na izgradnju čvorišta Virovitica smještenog kod nadvožnjaka na izlazu iz grada prema Koriji.

Ugovor za ovu fazu radova vrijedan 9,9 milijuna eura bez PDV-a potpisan je s tvrtkom Osijek – Koteks. Paralelno s tim, drugi dio projekta obuhvaća izgradnju dionice duge 5,6 kilometara od Virovitice do Špišić Bukovice. Za ovaj segment radova angažirane su tvrtke Colas Hrvatska i Geotehnika s ugovorom vrijednim 18,9 milijuna eura bez PDV-a.

Rokovi su jasno definirani kako bi se osigurala pravovremenost završetak projekta: 18 mjeseci za izgradnju čvorišta Virovitica i 24 mjeseca za dionicu do Špišić Bukovice.

Ovaj ambiciozni projekt ne samo da će unaprijediti prometnu infrastrukturu regije nego će također potaknuti gospodarski razvoj i poboljšati životni standard lokalnog stanovništva. S nestrpljenjem se očekuje završetak radova i otvaranje nove, modernizirane prometne rute koja će oblikovati budućnost ove regije. (www.icv.hr)