Mađarski Indotek kupio Sberbankov udjel u Fortenova grupi

0
foto: Fortenova grupa

Ruska Sberbank i europski investicijski fond sa sjedištem u Mađarskoj, Indotek potpisali su ugovor s namjerom kupoprodaje najvećeg pojedinačnog udjela u Fortenova grupi. Za zaključenje transakcije potrebno je osigurati rješenja nadležnih regulatornih tijela na više tržišta. Kako piše Bloomberg Mađarski fond Indotek preuzeo je 43 posto udjela Sberbanka u Fortenovi.

Fortenova grupa d.d. nastala je početkom travnja 2019. uspješnom implementacijom nagodbe vjerovnika u Agrokoru.

Grupa ima više od 50.000 zaposlenih.

Povodom potpisa kupoprodajnog ugovora i najavljene promjene vlasništva, Fabris Peruško, glavni izvršni direktor i član Upravnog odbora Fortenova grupe je rekao:

“Pozdravljamo ulazak fonda Indotek, koji prepoznajemo kao  dugoročnog strateškog partnera, u suvlasništvo Fortenova grupe i nadamo se i očekujemo da će u sljedećih nekoliko mjeseci biti ishođena sva odobrenja koja su potrebna za zaključenje kupoprodaje udjela. Bez obzira na moguću promjenu suvlasništva, Fortenova grupa nastavlja s redovnim operativnim poslovanjem. Naše operativne kompanije uspješno upravljaju s poremećajima na tržištu izazvanima povećanjem troškova poslovanja i prekidima u pojedinim lancima opskrbe koje naši brojni kupci ne osjećaju i u potpunosti smo fokusirani na pripremu ovogodišnje sezone od koje imamo značajna očekivanja.”