“Možemo reći da smo najpozitivnija sportska priča u Hrvatskoj”

0
foto:HRT

Izuzmemo li prvoligaški nogomet, klupski sport u Hrvatskoj gotovo je na izdisaju. Jedan od rijetkih svijetlih primjera rukometni je klub Nexe iz Našica, koji uz podršku vjerne publike ostvaruje sve zapaženije rezultate. Plasirali su se u četvrtfinale Europske lige te iznenadili prvaka Hrvatske PPD Zagreb.

Navijačima Nexea, ali i svima onima koji sudjeluju u radu kluba posljednja dva tjedna ne silazi osmijeh s lica. Najprije su zagrebačkom PPD-u nanijeli prvi poraz u domaćem prvenstvu, nakon što to nikomu nije pošlo za rukom dugih 15 godina, a prije samo dva dana uspjeli su se probiti u četvrtfinale Europske lige protiv neugodnog makedonskog Pelistera.

– Zbog toga se trenira, zbog toga se radi, u tome treba uživati, i mislim da smo mi uživali, rekao je trener Nexea Branko Tamše.

– Zaista mogu reći da RK Nexe piše rukometnu povijest i s pravom možemo reći da smo najpozitivnija sportska priča u Hrvatskoj trenutno, kaže Josip Ergović, predsjednik kluba.

Naporna sezona protkana brojnim ozljedama i bolestima mogla bi u konačnici biti okrunjena na najljepši mogući način, jer NEXE je u igri za domaće prvenstvo i Kup, a i na europskoj sceni nije još rekao sve, iako ga čeka težak protivnik, danski Gudme.

– Igraju tipičan skandinavski rukomet, brzi, imaju dosta reprezentativaca danskih, švedskih, ali imamo vremena nekih 20-ak dana za pripremiti se, prvo igramo kući, moramo dočekati spremni i nadamo se proći na Final four, rekao je Marin Jelinić.

– Borit ćemo se, neće nam biti lako. Ove sezone kako igramo i što pokazujemo iz utakmice u utakmicu da rastemo, da smo spremni i da ćemo se nositi s njima jako dobro, dodaje Janko Kević, kapetan.

Nema dvojbe, put do uspjeha krije se baš u tom zajedništvu, koje pozitivno utječe i na širu zajednicu.

– Imamo mnoge projekte, gradimo Nexe arenu, već ove godine pomoćnu arenu za treninge, imamo rukometnu školu od 400 djece i puno toga je još pred nama, kaže Ergović.

Jedino nam preostaje pratiti rad ovog uspješnog tima i nadati se da će i drugi slijediti njegov svijetli primjer.