Koncert TRIJA NEO u dvorcu Mailath

U nedjelju, 29. siječnja s početkom u 19.00 sati, u organizaciji Kulturnog centra Osijek i Grada Donjeg Miholjca, Koncertni ciklus grada Osijeka putevima glazbe dolazi u Donji Miholjac.

Donji Miholjac i dvorac Mailath prepoznati su kao novo sjedište vrhunskih kulturnih događaja koje uz mnogobrojnu i vjernu publiku Prandau Festivala postaje sve interesantnije mjesto za organizaciju koncerata, tako će se u prekrasnom ambijentu povijesnog dvorca Mailath, u nedjelju, 29. siječnja 2023. godine s početkom u 19.00 sati održati koncert Trija NEO.

Dvije Osječanke – violinistica Marija Bašić i klarinetistica Emma Štern u klavirskoj pratnji Hane Novoselec, izvest će zanimljiv klasični koncertni program na kojem će se naći djela Stravinskog, Hačaturjana i Milhauda.

Marija Bašić, Emma Štern i Hana Novoselec tri su izvrsne mlade glazbenice s mnogobrojnim glazbenim uspjesima iza sebe, i svijetlom glazbenom budućnošću ispred sebe. Tijekom koncertne večeri u Donjem Miholjcu predstavit će glazbeni repertoar koji u fokus stavlja svaki od instrumenata ovog trija, ali i njihovu sjajnu kombinaciju za koju su pisali mnogi veliki skladatelji. Na koncertnom repertoaru tako će se naći Hačaturjamov Trio za klarinet, violinu i klavir, zatim Suita za violinu, klarinet i klavir jednog od najplodnijih skladatelja 20. stoljeća Dariusa Milhauda te za kraj Suita iz „Priče o vojniku“ Igora Stravinskoga. Za jedno od najizvođenijih i najutjecajnijih djela ranog 20. stoljeća, poznato je i zanimljivo, da je skladatelj pred izvođače postavio takve zahtjeve da izvedba „Priče o vojniku“ (nikad) nije za zadatku „nedorasle“ glazbenike. Trio Neo nije se plašio staviti upravo izvedbu Suite iz Priče o vojniku na svoj koncertni program, što nam govori o razini izvrsnosti glazbenica, ali i ukazanoj časti da upravo ovo djelo čujemo na koncertnoj pozornici našeg grada.

Ulaz na koncert je SLOBODAN.

Koncert u nedjelju je dio Koncertnog ciklusa grada Osijeka koji se ostvaruje uz potporu grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, a neki od koncerata Ciklusa, osim u Osijeku, održavaju se u drugim gradovima unutar Osječko-baranjske županije s ciljem obogaćivanja koncertnog života i kulturne ponude. Stoga pozivamo sve ljubitelje glazbe i da dođu i uživaju u novim glazbenim trenucima.

Glazba je radost, s veseljem Vas očekujemo!

TRIO NEO
MARIJA BAŠIĆ – violina
EMMA ŠTERN – klarinet
HANA NOVOSELEC – klavir

Program:
Darius Milhaud: Suita za violinu, klarinet i klavir
Aram Hačaturjan: Trio za klarinet, violinu i klavir
Igor Stravinsky: Suita iz „Priče o vojniku“ za klarinet, violinu i klavir