Jurili kroz Pitomaču, jedan vozio 169 km/h, drugi 133 km/h

0
foto: Pixabay/Ilustracija

Prošli tjedan, od 15. do 21. travnja 2024. godine na području PU virovitičko-podravske vršen je pojačani nadzor brzine kretanja vozila.

U navedenom periodu utvrđena su 182 prekršaja prekoračenja ograničenja brzine kretanja vozila, a u ponedjeljak, 22. travnja je utvrđen prekršaj velikog prekoračenja brzine kretanja vozila u Pitomači.

Naime, u 00,05 sati je uređajem za nadzor brzine kretanja vozila utvrđena brzina kretanja osobnog automobila od čak 169 km/h dionicom državne ceste u Pitomači na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h, a istoga dana u poslijepodnevnim satima, oko 17,40 sati je na istoj toj dionici utvrđena i brzina kretanja osobnog automobila od 133 km/h, stoji u priopćenju policije.

Oba prekoračenja ograničenja brzine kretanja vozila su za više od 50 km/h veća od ograničenja, pa za počinjenje ovih prekršaja vozačima slijede novčane kazne od najmanje 1320 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom 3 mjeseca i 6 negativnih prekršajnih bodova, navodi policija.

Brzina je jedan od 4 najveća ubojice u prometu, posebno opasna kada se radi o ovako velikim brzinama u naseljenom mjestu, pa se u cilju sigurnijeg sudjelovanja u prometu svih sudionika pozivaju svi vozači na poštivanje ograničenja brzine kretanja vozila.

Policijski službenici će i nadalje vršiti pojačani nadzor brzine svim raspoloživim uređajima za nadzor brzine i na svim lokacijama koje se ističu kao kritične.