Hrvatske kadetkinje pete, Vuković u idealnoj postavi Eura

0
FOTO:HRS

Na briljantan način hrvatska ženska kadetska reprezentacija završila je svoj nastup na Europskom prvenstvu u Crnoj Gori. U susretu za 5. mjesto pobijedila je Norvešku 33:21 i tako ostvarila najveći uspjeh kadetkinja u povijesti naših nastupa na europskim smotrama. Uz sve to, lijevo krilo Katja Vuković, izabrana je u idealnu postavu Europskog prvenstva. Bravo, cure!

Već od početka susreta naše mlade rukometašice igrom i govorom tijela pokazale su da više žele pobjedu. Polako su gradile svoju prednost i Norvežanke praktički već nakon prve četvrtine ostavile bez nade da mogu do 5. mjesta. Sjajno je funkcionirala naša obrana. Kada jednu Norvešku, koja je vodeća rukometna sila svijeta, u prvom dijelu natjerate na sedam pogrešnih dodavanja, onda je to najbolji dokaz kako je i koliko bila pokretljiva naša obrana. Hrvatska je već u 12. minuti imala plus pet. Nakon male krize između te i 17. minute, i izvrsne reakcije izbornika Nenada Smiljaneca koji je uzeo minutu predaha, naše su rukometašice do kraja prvoga dijela Norveškoj dale 18, a primile samo deset pogodaka.

U nastavku ista priča. Sve što su poželje, naše su rukometašice i realizirale. Ponovno je sjajna organizatorica bila Iva Bule, koja je na kraju imala učinak osam od osam. Ništa slabija nije bila Lea Zetović na vratima. Sredinom drugoga dijela, Hrvatska je otišla na plus deset i u ostatku susreta samo uživala u svojoj igri. U završnici susreta, ta je prednost narasla na 12 razlike i trebalo bi mnogo vremena da se prekopaju rukometne knjige i pronađe kada je bilo koja hrvatska vrsta s takvom razlikom dobila Norvešku.

Čak 11 hrvatskih igračica upisalo se među strijelce. Najbolja je bila Iva Bule s osam pogodaka. Samo pogodak manje dala je Katja Vuković, koja je izabrana u najbolju sedmorku prvenstva. Tako smo na dva prvenstva rukometašica ovoga ljeta imali dva krila u idealnim postavama – u Sloveniji desno krilo, Brunu Zrnić među juniorkama, u Crnoj Gori Katju Vuković kao kadetkinju. Kod Norveške najbolji strijelac Silje Rekdal s pet pogodaka.

Na kraju podsjetimo se još jedanput. Hrvatska je u Podgorici odigrala sedam susreta. Ostvarila je pet pobjeda (Švedska 33:27, Slovenija 32:25, Crna Gora 23:20, Rumunjska 27:23 i Norveška 33:21). Poraze je doživjela od Rusije 37:23 i Danske 35:22, dvije reprezentacija koje će se tijekom dana boriti za broncu.

W17 EHF EURO : 5. MJESTO

HRVATSKA – NORVEŠKA 33:21