Hrvatska i Portugal u generalnoj probi uoči Eura

0
FOTO:CAVNA

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras će odigrati posljednju pripremnu utakmicu prije Europskog prvenstva koje započinje za šest dana u Njemačkoj. Generalna proba održat će se u Lisabonu, gdje će domaćin Portugal dočekati momčad Zlatka Dalića.

Utakmica započinje u 18:45 sati, a ljubitelji nogometa moći će je pratiti u prijenosu uživo na Nova TV. Hrvatska i Portugal dosad su se međusobno susreli sedam puta, pri čemu je Portugal slavio u šest navrata, dok je jedna utakmica završila neodlučeno.

“To je za nas veliki test, veliki izazov, jer igramo protiv teškog protivnika na njegovom terenu. Portugal je jedan od glavnih favorita za osvajanje Eura. Željeli smo sličnog protivnika po kvaliteti i po načinu igre pa je Portugal dobar izbor,” rekao je Zlatko Dalić u najavi susreta. Istaknuo je kako ova utakmica služi Hrvatskoj za pripremu za susret protiv Španjolske, koji je na rasporedu za sedam dana u Berlinu.

Hrvatska reprezentacija ulazi u završnu fazu priprema s ciljem da se što bolje uigra i spremi za izazove koji ih očekuju na Europskom prvenstvu. Utakmica protiv Portugala bit će prilika za Dalića i njegovu momčad da testiraju svoju formu i taktiku protiv jednog od najjačih protivnika u Europi.

Večerašnja utakmica bit će posebno zanimljiva i zbog povijesnog omjera dvaju momčadi, gdje Hrvatska traži svoju prvu pobjedu protiv Portugala. Navijači s nestrpljenjem iščekuju ovaj susret, nadajući se da će njihova reprezentacija pokazati dobru igru i ostvariti pozitivan rezultat.