Povijesna pobjeda Vatrenih protiv Portugala!

0
FOTO: Nova tv

Hrvatska nogometna reprezentacija ostvarila je svoju prvu pobjedu protiv Portugala u osmom međusobnom susretu, slavivši s 2-1. Hrvatska je povela već u osmoj minuti kada je Luka Modrić precizno izveo jedanaesterac, postigavši svoj 25. gol u reprezentativnom dresu.

Portugalci su izjednačili na početku drugog poluvremena golom Dioga Jote, ali su Vatreni ubrzo vratili vodstvo. Ante Budimir je u 56. minuti iskoristio odbijenu loptu i postigao gol za konačnih 2-1.

Unatoč dominaciji Portugala u posjedu, Hrvatska je stvarala opasne prilike. U prvom poluvremenu prijetili su Modrić, Majer i Gvardiol, ali je rezultat ostao 1-0 do pauze. Portugal je izjednačio već u 48. minuti, no Hrvatska je ubrzo odgovorila golom Budimira.

U završnici susreta, hrvatska obrana i vratar Dominik Livaković izdržali su portugalske napade te sačuvali prednost. Zlatko Dalić je uveo Vlašića i Perišića, a Sučić je u 82. minuti mogao povisiti na 3-1, no Diogo Costa je obranio.

Obje reprezentacije sada se okreću pripremama za EURO, gdje će Hrvatska 15. lipnja igrati protiv Španjolske, a Portugal 18. lipnja protiv Češke.