Europsko prvenstvo za juniore Dominik Škorjanc danas u kvalifikacijama na 400m s preponama

0
FOTO: AK Slavonija-Žito

Ljubitelji Kraljice sportova napokon su došli na svoje: nakon mlađeseniorskog Europskog prvenstva, u tijeku je Europsko prvenstvo za juniore/ke koje se, u razdoblju od 15. do 18. srpnja, održava u Tallinnu (Estonija).

Osnovu za čak tri nastupa na Prvenstvu Europe ima član Atletskog kluba „Slavonija-Žito“ iz Osijeka, Dominik Škorjanc, koji je s trenerom Sašom Šešumom, ali i ostatkom Hrvatske atletske reprezentacije, već nekoliko dana tamo da bi spreman dočekao nastup na današnjim kvalifikacijama.

Kako je, naime, štafetna utrka 4x400m, u kojoj je trebao nastupiti, službeno odjavljena, trener Saša Šešum ide na sve ili ništa: odlučio je da, iako s normom, Škorjanc neće nastupiti ni u utrci na 400m, nego „napada“ svoju najjaču disciplinu, 400m s preponama, u kojoj trenutno drži peto mjesto u Europi (51,25).

Kvalifikacije su na rasporedu danas (16. srpnja) u 11:50 sati po našem vremenu, dok se polufinalna utrka održava već sljedećeg dana u 14:20 sati. Finale, kojemu se svi nadaju, na rasporedu je zadnjeg dana Prvenstva (18. srpnja) u 15:10 sati.

U Klubu vjeruju da će se Škorjanc s ovog Europskog prvenstva vratiti bogatiji za jedno veliko iskustvo, a ne kriju da priželjkuju i medalju.