Konstituirano Gradsko vijeće Grada Slavonskog Broda

0
foto:GRAD SLAVONSKI BROD

Izborom Stribora Valente, nezavisnog vijećnika, bivšeg SDP-ovca u četvrtak je u drugom pokušaju konstituirano Gradsko vijeće Slavonskog Broda, jer je gradonačelnik Milan Duspara uspio s Valentom i Matejom Pudićem iz Domovinskog poreta osigurati potrebnu većinu.  

Dusparina Nezavisna lista osvojila je devet mandata i za većinu od 11 bila su mu potrebna još dva vijećnika.  

Na samom početku utvrđeno je da su današnjoj sjednici prisustvovali svi vijećnici (21), a izborom Mandatne komisije dano je izvješće o provedenim izborima te su verificirani mandati članova Gradskog vijeća. Sjednicu je do izbora predsjednika vijeća vodio Hrvoje Andrić, a nakon svečane prisege članova Gradskog vijeća odabrani su predsjednik te članovi Odbora za izbor i imenovanja. Potom je uslijedilo glasovanje za izbor predsjednika te potpredsjednika Gradskog vijeća Grada Slavonskog Broda gdje je s 11 glasova za, 8 protiv i 2 suzdržana za predsjednika izabran Stribor Valenta, a za potpredsjednike Hrvoje Andrić te Anita Holub.

Novoizabrani predsjednik Gradskog vijeća, Stribor Valenta, pozdravio je okupljene vijećnike te otvorio zadnju točku dnevnog reda sjednice o izboru ostalih radnih tijela Gradskog vijeća Grada Slavonskog Broda. Tom prilikom izabrani su predsjednici, potpredsjednici i članovi odbora, komisija i povjerenstava propisanih dnevnim redom sjednice.