Dobre vijesti za vozače: Od sutra jeftinije gorivo

0
foto: Pixabay

Vlada je u ponedjeljak usvojila uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata za sljedeća dva tjedna, prema kojoj će od utorka cijena litre osnovnog benzina stajati 1,49 eura, pet centi manje nego do sada, a dizela 1,38 eura, što je tri centa manje. 

Plavi dizel također pojeftinjuje tri centa na 84 centa po litri, dok će ukapljeni naftni plin za spremnike stajati 1,02 eura po litri, što je manjenje od deset centi po kilogramu. Ukapljeni naftni plin za boce biti će jeftiniji za devet centi po kilogramu i stajati će 1,59 eura.

Usvojena je i uredba o izmjeni Uredbe o visini trošarine na energente i električnu energiju.

S obzirom da i dalje postoje okolnosti koje utječu na povećanje cijena energenata te nastavno na snižavanja visine trošarine tijekom 2022. i 2023. godine, predloženom izmjenom Uredbe o visini trošarine na energente i električnu energiju se radi sprečavanja njihovih negativnih utjecaja, Vlada je snizila visine trošarine za najprodavanije energente bezolovni motorni benzin i dizelsko gorivo, za razdoblje od 21. svibnja pa do 3. lipnja i to za 56,31 eura na tisuću litara bezolovnog motornog benzina i 23,13 eura na tisuću litara dizelskog goriva odnosno 0,0563 eura po litri bezolovnog motornog benzina, 0,0231 eura po litri dizelskog goriva, piše HRT.