Dalić objavio popis Vatrenih za Euro 2024.

0
foto: HRT

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić objavio je preliminarni popis igrača za Europsko prvenstvo u Njemačkoj koje počinje za manje od mjesec dana a održat će se od 14. lipnja do 14. srpnja.

Na Dalićevom popisu našli su se sljedeći igrači:

Vratari: Dominik Livaković (Fenerbahče), Ivica Ivušić (Pafos), Nediljko Labrović (Rijeka).

Braniči: Domagoj Vida (AEK), Josip Juranović (Union Berlin), Joško Gvardiol (Manchester City), Borna Sosa (Ajax), Josip Stanišić (Bayer Leverkusen), Josip Šutalo (Ajax), Martin Erlić (Sassuolo), Marin Pongračić (Lecce).

Vezni igrači: Luka Modrić (Real Madrid), Mateo Kovačić (Manchester City), Marcelo Brozović (Al-Nassr), Mario Pašalić (Atalanta), Nikola Vlašić (Torino), Lovro Majer (Wolfsburg), Luka Ivanušec (Feyenoord), Luka Sučić (RB Salzburg), Martin Baturina (Dinamo).

Napadači: Ivan Perišić (Hajduk), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Bruno Petković (Dinamo), Marko Pjaca (Rijeka), Ante Budimir (Osasuna), Marco Pašalić (Rijeka).

Pretpozivi: Borna Barišić (Glasgow Rangers), Duje Ćaleta-Car (Lyon), Kristijan Jakić (Augsburg), Dominik Kotarski (PAOK), Toni Fruk (Rijeka), Marin Ljubičić (LASK), Igor Matanović (Karlsruhe), Niko Kristian Sigur (Hajduk), Petar Sučić (Dinamo).

Hrvatska nogometna reprezentacija okuplja se 26. svibnja i pripremat će se u Rijeci, gdje će 3. lipnja odigrati prijateljsku utakmicu sa Sjevernom Makedonijom. Vatreni 7. lipnja putuju za Lisabon, gdje ih 8. lipnja očekuje prijateljska utakmica s Portugalom, a dan poslije predviđen je odlazak za Njemačku.

Hrvatska prvu utakmicu na Euru igra 15. lipnja protiv Španjolske u Berlinu, slijedi 19. lipnja utakmica protiv Albanije u Hamburgu, odnosno 24. lipnja utakmica protiv Italije u Leipzigu.

Hrvatska će Euro otvoriti 15. lipnja dvobojem protiv Španjolske u Berlinu. U skupini B s Vatrenima još su Albanija s kojom će Dalićevi izabranici igrati 19. lipnja u Hamburgu, te Italija. Dvoboj s Azzurrima na rasporedu je 24. lipnja u Leipzigu. 

Rok za predaju konačnog popisa UEFA-i je 7. lipnja u ponoć. Krovna europska nogometna organizacija dopustila je izbornicima da za Euro pozovu 26 umjesto dosadašnja 23 igrača.

Vatreni će prije početka Eura odraditi dvije pripremne utakmice, protiv Sjeverne Makedonije u Rijeci 3. lipnja te protiv Portugala u Lisabonu 8. lipnja.

Dan nakon utakmice u Portugalu hrvatska reprezentacija leti za Berlin i potom odlazi u bazni kamp u Neuruppinu.

foto: HNS
foto: HNS