U Osijeku održana Večer vina i umjetnosti

0
foto: OBŽ

U osječkom Perivoju kralja Tomislava sinoć (18. svibnja 2024. godine) je održana prva ovogodišnja Večer vina i umjetnosti koja se 12. godinu zaredom odvija u organizaciji Turističke zajednice Osječko-baranjske županije i partnera. Velik broj posjetitelja, među kojima su bili i zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka Dragan Vulin te obnašatelj dužnosti župana Mato Lukić, ponovno je uživao u savršenom spoju izvrsnih vina, umjetnosti i dobre atmosfere.

– Osječko-baranjska županija ponosna je na svoja četiri vinogorja čija ćemo vina imati priliku kušati večeras. Ovo je samo jedna od nekoliko vinskih manifestacija tijekom vinskog mjeseca kojeg smo najavili prije nekoliko dana, a održava se ponovno u Osječanima vrlo dragom Perivoju kralja Tomislava. Razlog je ovo i dolaska turista, brojke su iz godine u godinu sve veće, osobito nakon pandemije koronavirusa, a rezultat su napora uloženih u promociju destinacije. U tom smjeru nastavit ćemo i u budućnosti – kazao je obnašatelj dužnosti župana Mato Lukić.

Zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka Dragan Vulin naglasio je kako je Osijek postao vinska metropola, čemu svakako pridonosi i Večer vina i umjetnosti. – Posljednjih godina bilježimo rekordne rezultate kada je riječ o turističkim dolascima i noćenjima, a prošla, 2023. godina bila je rekordna. Pri tome Osijek ne možemo gledati kao zasebnu cjelinu već kao područje koje se savršeno nadopunjuje s Baranjom recimo, ali i ostatkom Osječko-baranjske županije – rekao je Vulin.

Direktorica TZ Osječko-baranjske županije Ivana Jurić objasnila je kako je manifestacija Večeri vina i umjetnosti nastala u urbanom formatu 2013. godine, u osječkoj Tvrđi. – Nakon toga preselili smo se u Perivoj kralja Tomislava, za kojeg volimo reći da je Park vinske kulture. Osnovni cilj ove manifestacije u njezinu početku bio je odgoj vinske publike, a s obzirom na broj ljubitelja, mislim da smo u tome uspjeli jer smo s početnih 700-800 posjetitelja, došli do sadašnjih 4.000 – 5.000, što nas jako veseli – zaključila je Jurić.