Detalji prometne nesreće: Autom se zabio u traktor koji je prevrnuo, traktoristu nije bilo spasa

0
Foto: Štefan Brajković

Policija je objavila detalje očevida prometne nesreće u kojoj je danas rano ujutro na bjelovarskoj Južnoj obilaznici poginuo 56-godišnji traktorist. Kako kažu, nesreća se dogodila oko 5.30 sati, a osim smrtno stradalog traktorista još su dvije osobe ozlijeđene. – Prenosi Mojportal.

– Do nesreće je došlo kada je 63-godišnjak koji je upravljao osobnim  automobilom bjelovarskih registarskih oznaka zbog vožnje neprilagođene stanju i osobinama ceste te vidljivosti i preglednosti kolnika prednjim krajem vozila udario u zadnji lijevi kotač traktora bjelovarskih registarskih oznaka kojim je u istom smjeru upravljao 56-godišnjak.

Nakon udara došlo je do zanošenja traktora i prevrtanja na zelenu površinu. Prilikom prevrtanja traktora, poginuo je 56-godišnji vozač, a 40-godišnja putnica je iz kabine traktora pala je na kolnik.Osobni automobil kojim je upravljao 63-godišnjak se nakon udara u traktor nastavio nekontrolirano kretati po kolniku i sletio na zelenu površinu gdje je udario u odvodni kanal, kažu u policiji. – Piše Mojportal.

Očevidom na mjestu događaja je rukovodila zamjenica općinskog državnog odvjetnika u Bjelovaru koja je naložila obdukciju poginulog.

– U nesreći su ozlijeđeni 63-godišnji vozač osobnog automobila i 40-godišnja putnica iz traktora koji su vozilom hitne medicinske pomoći prevezeni u Opću bolnicu „dr. Anđelko Višić“  Bjelovar.Protiv 63-godišnjeg vozača osobnog automobila slijedi podnošenje kaznene prijave zbog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru.

Zbog prometne nesreće i provođenja očevida cesta je bila zatvorena za promet od 6,00 do 9,15 sati, a promet se odvijao obilaznim pravcima, kažu u policiji.