Napadačima iz Vukovara produžen istražni zatvor na još dva mjeseca

0
foto: Pixabay/Ilustracija

Napad huligana na skupinu 15-godišnjaka dogodio se prije nešto više od mjesec dana, 6. siječnja, 2024. godine. Teške tjelesne ozljede zadobila su četiri dječaka koji su radi toga završili na liječenju u KBC Osijek. Ovoga tjedna završena su saslušanja dječaka pretučenih toga dana. Četvorici napadača koji su pretukli dječake produljen je istražni zatvor na još dva mjeseca, dok je jedan poslije mjesec dana pušten na slobodu, javlja Press 032.

Kako su za Večernji list prenijeli neki od odvjetnika sve je prošlo bez incidenata i u redu. Saslušano je svih osam dječaka koji su napadnuti među kojima i četvorica koji su zadobili teške tjelesne ozljede. Isto tako odmah po uhićenju saslušani su i huligani koji se sumnjiče da su im nanijeli teške tjelesne ozljede radi kojih su završili na liječenju u KBC Osijek.  

“Svakako da nas očekuje iznimno zanimljivo suđenje i to prije svega radi interesa javnosti ali i pritiska medija za taj slučaj. Kada je riječ o tome kada se može očekivati početak suđenja to je teško prognozirati jer to ovisi prije svega od daljih planiranih radnji Državnog odvjetništva. U daljem postupku mogu se očekivati i razna sudsko – medicinska vještačenja što će dodatno oduljiti cijeli proces jer za svako od njih ipak treba i vremena i sredstava“, rekao je za Večernji list Davor Ćavar koji je odvjetnik jednoga od navijača kojima se na teret stavlja da su pretukli maloljetnike.

U međuvremenu pretučeni mladići su se vratili svojim školskim obvezama, a kako doznaje Press 032 idu i na psihološku pomoć.

Iz policije su ranije prenijeli kako se i dalje obavlja kriminalističko istraživanje toga slučaja te da se traga i za ostalim sudionicima od kojih su neki u bijegu.