Dalić: Bio sam ljut na poluvremenu. Trebali smo prije riješiti utakmicu

0
foto: Nova TV

Hrvatska nogometna reprezentacija ostvarila je ključnu pobjedu u Rigi, svladavši domaćina Latviju rezultatom 2:0 u pretposljednjem susretu skupine D kvalifikacija za Europsko prvenstvo iduće godine. Nakon utakmice, izbornik Zlatko Dalić podijelio je svoje dojmove.

Dalić je čestitao svojim igračima na pobjedi, istaknuvši da su dva rana gola na početku utakmice bila ključna za dobar početak. Sada, s ovom pobjedom, Hrvatska se nalazi u situaciji da u zadnjem kolu u Zagrebu samostalno odlučuje o svojoj sudbini. Iako je priznao da su se u nekim trenucima malo opustili, Dalić je pohvalio svoje igrače na sigurnoj obrani, ističući nastup Erlića i Šutala na stoperskim pozicijama te Gvardiola na beku.

Na pitanje o mogućim promjenama u sastavu, posebno na obrambenim pozicijama, Dalić je istaknuo kako će odluke biti donesene nakon analize situacije, ali je pohvalio sigurnost Erlića i Šutala u prethodnoj utakmici.

Lovro Majer i Andrej Kramarić dobili su posebne pohvale od izbornika. Majer je bio pohvaljen za svoj doprinos, kako u postizanju gola, tako i u kreaciji igre. Kramarić je, nakon povratka iz ozljede, ponovno bio strijelac, a Dalić je istaknuo kako reprezentacija ima različita rješenja, što budi optimizam za buduće izazove.

Dalić je također podijelio svoje razmišljanje nakon remija između Armenije i Walesa, izrazivši zadovoljstvo što su dobili još jednu priliku za plasman na Europsko prvenstvo.

Posebno emotivan trenutak bio je Dalićev komentar o navijačima koji su podržali reprezentaciju u hladnoj Rigi. Zahvalio je svim navijačima i pozvao ih da podrže ekipu i na posljednjoj utakmici u Zagrebu. Izbornik je također spomenuo incident u kojem je pokušao pomoći navijaču koji je ušao na teren, ističući važnost podrške vjernih navijača.

Sada Hrvatsku očekuje odlučujuća utakmica na domaćem terenu protiv Armenije, a uz podršku vjernih navijača, reprezentacija ima priliku ostvariti plasman na Europsko prvenstvo iduće godine.