Četvrtak pretežno sunčano, navečer može pasti malo kiše, petak oblačno s kišom, vikend sunčaniji, ali i svježiji

0
foto: Pixabay

Vrijeme danas pretežno sunčano, pogotovo do sredine dana. Ujutro na kopnu ponegdje magla koja se može i dulje zadržati. Poslijepodne i osobito navečer sa zapada porast naoblake i lokalno malo kiše, ponajprije na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru, prognoza je DHMZ-a.

Vjetar na kopnu slab, u drugom dijelu dana ponegdje umjeren jugozapadni i južni, na istoku jugoistočni. Na Jadranu ujutro slaba i umjerena bura, a potom jugo u jačanju na umjereno i jako, najprije na sjevernom dijelu.

Najviša dnevna temperatura uglavnom od 12 do 16 na kopnu i od 15 do 20 °C duž obale.

foto: DHMZ

Petak, 17.11

Sutra nas očekuje umjereno i pretežno oblačno s kišom, češćom i obilnijom na Jadranu i uz njega gdje će biti i grmljavine. Popodne i navečer prestanak oborine i postupno razvedravanje. Za veći dio zemlje upaljen žuti meteoalarm zbog mogućeg grmljavinskog nevremena.

Bit će vjetrovito uz umjeren do jak jugozapadni i južni vjetar, u Dalmaciji i jugo, a popodne će okrenuti na sjeverozapadni i potom sjeverni koji će na moru imati i olujne udare.

U unutrašnjosti najniža jutarnja temperatura zraka od 5 do 9, a najviša dnevna od 9 do 14, dok će na Jadranu temperatura biti uglavnom od 12 do 17 °C.

foto: DHMZ

Za vikend sunčanije ali i svježije. U subotu će biti i olujnih udara, a u nedjelju će vjetar oslabjeti. Temperatura zraka za vikend osjetno niža, ujutro na kopnu uz mogućnost mraza, izgledi su vremena koje prognozira DHMZ.

foto: DHMZ