Četvorica ministara obišla četiri uspješna poslovna subjekta u Vukovarsko-srijemskoj županiji

0
Foto: Sonja Marinković Hoffmann

U posjetu uspješnim vukovarsko-srijemskim  tvrtkama Same Deutz Fahr u Županji, Grad Export i Spačva u Vinkovcima te Razvojnom centru Fine u Vukovaru danas su boravili ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić, obrane Mario Banožić, rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Alardović, te pravosuđa i uprave Ivan Malenica.

“Grad Export je primjer kako poduzetništvo Hrvatske u ovom dijelu industrije može i treba izgledati. Godišnje se odavde izveze robe u vrijednosti oko  140 milijuna kuna, tvrtka ima sjajne poslovne rezultate i relativno visoka primanja radnika”, kazao je ministar gospodarstva i održivog razvoj Tomislav Ćorić nakon obilaska pogona Grad Exporta.

“Uspješnim poslovanjem tvrtki poput Grad Exporta smanjuju se i potreba za uvozom u ovom segmentu proizvodnje. Ovo je vrlo kvalitetna priča koju želimo vidjeti na području cijele Hrvatske”, rekao je Tomislav Ćorić.

O Grad Exportu pohvalno se izrazio i “domaći” ministar, obrane Mario Banožić rekavši kako u Vinkovcima uskoro očekuje i ministra prometa Butkovića jer se intezivno radi na projektu brze ceste Vinkovci-Županja. “Uz to aktivnosti su i na proširenju Gospodarske zone Zalužje na novih 110 hektara što će svakako doprinijeti još jačem gospodarskom položaju Vinkovaca”, rekao je Mario Banožić.

Među ministrima nalazio se i voditelj Uprave Hrvatskih šuma Podružnica Vinkovci i kandidat HDZ-a za budućeg vukovarsko-srijemskog župana Damir Dekanić koji je ocijenio kako je Grad Export primjer poslovne politike koja donosi dobre poslovne rezultate i nova radna mjesta, a toga je danas, ocijenio je Dekanić, u Vukovarsko-srijemskog županiji najviše potrebno.