Vrijeme sunčano i vjetrovito, u subotu moguća kiša i grmljavina

0
foto: Pixabay

Prema prognozi DHMZ-a vrijeme danas u Istočnoj Hrvatskoj djelomice, ponegdje i pretežno sunčano, uglavnom suho i još toplije.

Puhat će umjeren, poslijepodne do jak južni vjetar. Najniža jutarnja temperatura od 14 do 17, a najviša dnevna od 26 do 29 °C.

U ostatku zemlje promjenljivo, ponegdje i pretežno oblačno, povremeno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Osobito će u Dalmaciji mjestimice biti obilne oborine i jačeg grmljavinskog nevremena, najvjerojatnije na jugu. Izdano je žuto upozorenje za vjetar, za područje Osječke regije u popodnevnom periodu.

Umjeren do jak jugozapadni i južni vjetar, na Jadranu i jugo, na južnom dijelu još i olujno, postupno će slabjeti. Jutarnja temperatura od 13 do 18, na Jadranu između 18 i 23 °C. Najviša dnevna temperatura većinom od 20 do 25 °C, u gorju i niža.

foto: DHMZ
foto: DHMZ

Subota, 21.10.

Promjenljivo, ponegdje i pretežno oblačno, povremeno s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Osobito će u Dalmaciji mjestimice biti obilne oborine i jačeg grmljavinskog nevremena, najvjerojatnije na jugu. Umjeren do jak jugozapadni i južni vjetar, na Jadranu i jugo, na južnom dijelu još i olujno, postupno će slabjeti.

Jutarnja temperatura od 13 do 18, na Jadranu između 18 i 23 °C. Najviša dnevna temperatura većinom od 20 do 25 °C, u gorju i niža.

foto: DHMZ