Brodski policajci zaplijenili drogu marihuanu, hašiš, kokain i ecstasy te otkrili krivotvorenu dozvolu boravka

0
foto: PU brodsko-posavska

U nastavku suzbijanja zlouporabe droge nakon nedavnih zapljena policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, ponovno su zaplijenili raznu drogu (marihuanu, hašiš, kokain, ecstasy) te su otkrili krivotvorenu dozvolu boravka Republike Slovenije.

Dana 28. listopada, u 16.20 sati, na graničnom prijelazu Slavonski Brod na ulazu u Republiku Hrvatsku, policijski službenici su od 29-godišnjeg putnika (državljanin Bosne i Hercegovine) u autobusu, oduzeli 1,10 grama droge marihuane. Navedenom je uručen prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droge te mu je zbog neispunjavanja uvjeta odbijen ulazak u Republiku Hrvatsku.

Dana 29. listopada, u 0,45 sati, u Slavonskom Brodu, u Vinogradskoj ulici, policijski službenici su od 21-godišnjaka oduzeli 3,47 grama droge marihuane, 4,75 grama droge hašiš i 0,22 grama droge kokain. Protiv 21-godišnjaka policijski službenici su podnijeli optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Istoga dana na navedenoj lokaciji, od 18-godišnjakinje su oduzeli 2,81 grama droge marihuane, protiv koje su policajci također podnijeli optužni prijedlog.

Nadalje, dana 29. listopada, na području Općine Sibinj, policijski službenici su od 51-godišnjaka oduzeli 20 suhih grana indijske konoplje i 380 grama droge marihuane.  Policijski službenici protiv 51-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Na graničnom prijelazu Slavonski Brod, dana 29. listopada, oko 12.30 sati, na ulazu u Republiku Hrvatsku, kontroliran je 31-godišnji putnik (državljanin Bosne i Hercegovine) u autobusu, kod kojega je pronađeno i oduzeto 93 komada tableta ecstasy. Također je kod navedenoga pronađena krivotvorena dozvola boravka Republike Slovenije. Policijski službenici protiv 31-godišnjaka podnose kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krivotvorenjaisprave i kaznenog djela Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.