WhatsApp najavio novu mogućnost brojnim korisnicima

0
foto: Pixabay

WhatsApp radi na novim funkcijama koje će omogućiti korisnicima da istovremeno koriste dva računa na istom uređaju. Ova opcija će olakšati korištenje WhatsAppa u privatne i poslovne svrhe bez potrebe za stalnim izmjenama računa ili nošenjem dva telefona, piše ZIMO.hr.

Za postavljanje drugog WhatsApp računa, trebat će vam drugi telefonski broj i SIM kartica, ili uređaj koji podržava multi-SIM ili eSIM. Postupak je jednostavan: otvorite WhatsApp postavke, kliknite na svoje ime, a zatim odaberite opciju “Dodaj račun”. Važno je napomenuti da možete prilagoditi privatnost i obavijesti za svaki račun zasebno,  dodaju iz WhatsAppa.

Morate biti oprezni i izbjegavati korištenje neslužbenih aplikacija ili dodataka za WhatsApp koji tvrde da omogućuju istovremeno korištenje više računa. Takvi dodaci ne samo da krše pravila korištenja WhatsAppa, već i izlažu korisnike riziku od blokiranja svojih računa, uz potencijalne sigurnosne prijetnje za njihovu privatnost, jer takve aplikacije nisu odobrene od strane WhatsAppa, piše ZIMO.hr.
I dok se istovremeno korištenje dva računa uskoro može očekivati u WhatsAppu, tvrtka trenutno radi na testiranju još jedne mogućnosti. Slično kao što već možete postaviti “rok trajanja” za fotografije i videozapise koje razmjenjujete putem aplikacije, sada testiraju sličnu opciju za glasovne poruke.

Ova funkcija je još uvijek u testnoj fazi, i prema izvješćima s portala WABetaInfo, omogućit će pošiljatelju da odredi da se glasovna poruka automatski deaktivira nakon što je slušatelj prvi put posluša. To znači da će poruka postati nedostupna za ponovno slušanje, spremanje ili daljnje prosljeđivanje.

Za sada nije poznato hoće li korisnici imati mogućnost postavljanja vremenskog trajanja za glasovne poruke (kao što je sat, dan ili dulje), niti kako će se rješavati situacija u kojoj želite ponovno poslušati poruku nakon što je već jednom preslušana.